2011.12.08.
16:13

Írta: Calum

’Már megint meeting? Csak felesleges vita!’

 Az előzményekhez olvasd el a múltkori bejegyzést!

 
 
No nézzük, mit csinálhatott volna jobban Dénes….igaz, jó sok minden lehetett volna jobb is, de ma kezdjük az elején:
 
Legyen konkrét célod! Például: „Meg akarom ismerni a munkatársaim véleményét, ők hogy látják”
 
Azok legyenek ott, akik érdemben hozzá tudnak szólni! Minden nyűge ellenére Laura jelenléte hasznosabb az asszisztensénél.
 
Határozz meg konkrét feladatot a résztvevőknek! Például Laura megmutathatja, hogy milyen marketing eszközök segíthetnek a megoldásban.
 
Küldj profi, motiváló meghívót!
 
Mindezt átgondolva Dénes most másképp indít.
 
„Üdv mindnyájatoknak! Kíváncsi vagyok, hogyan látjátok az értékesítési nehézségeket, és hogy mit lehet tenni a megoldás érdekében.” Laura, aki most van itt először, biztos benne, hogy a megoldás kulcsa a marketingben van. Így azután 15 percig magánál tartva a szót ismerteti ennek fontosságát, és hogy újsággal és TV reklámmal kell hirdetni. Dóra nem bírja sem ezt az marketinges szöveget, sem Laura végtelen monológjait és azt sem, hogy senki más nem érdekli, így aztán belevág Laura monológjába. Szerinte éppen hogy a pénzügyi kontrollt kellene precízebbé és az irányítást egyértelműbbé tenni. Ekkor Laura szakítja félbe, hogy megint posztokról, „poke”-okról és profilokról beszéljen.
 
Péter közben elaludt, lehet, hogy jó lenne felrázni valamivel?
 
Egy hosszú, konfliktusokkal és félbeszakításokkal terhelt óra után Dénes megállapítja, hogy némelyik munkatársa „aaaaannyira faragatlan”……., és hogy egyáltalán nem úgy mennek a dolgok, ahogyan azt tervezte.
 
Mit gondolsz, most mitől mentek félre a dolgok?
 
 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://idorablo-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr693448364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calum 2011.12.09. 08:52:00

A jövő heti posztnál figyelembe vesszük a hozzászólalásaitokat és kérdéseiteket.

filodendron 2011.12.10. 20:27:35

Az a gond, hogy Dénes csak bedobja a problémát, de nem csinál semmit. Persze, hogy összevesznek, ettől lesz rosszabb, mintha nem is ültek volna le megbeszélni a dolgot. Szerintem szépen sorban szót kéne adni mindenkinek és a bőbeszédűeket meg elhallgattatni udvariasan.

nickM 2011.12.11. 10:14:19

Akkor sorjában:
1, Van erre egy nagyon jó mondás: a vélemény olyan, mint a s..., mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.
A "munkatársak véleményének megismerése" nem igazán konkrét cél. (Valódi véleményt négyszemközt, kötetlen formában és csak akkor fog kapni, ha megfelelő légkört alakított ki. Pl. a kutya nem fogja megmondani neki, hogy "Ha Gizi nem reszelne egész nap körmöt, haladnánk", ha éppen Gizi a Főnöki Kedvenc.)
Még mindig nem látni, hogy D. képben lenne a piacával, az iparággal és a munkatársaival kapcsolatban.
2, Ez így van. Mit is csinálnak Dénesék? Hol vannak azok a vezetők akik a cég tevékenységéért felelnek?
3, Ha nincs konkrét cél, nincs konkrét feladat sem. (Mi köze a munkatársak véleményének megismerése "célhoz" annak, hogy "Laura megmutathatja milyen eszközök segíthetnek a megoldásban"? Most akkor Laura a belső értékesítésben segítsen? Vagy a külsőben? Vagy miben?)
4, Ilyen meetingek után lehet akármilyen profi az a meghívó, motiválni leginkább arra fog, hogy kispárnát és Xanaxot mindenki vigyen magával.

Kérlek dobjátok ki a 'csodás ámerikáji' szuperkönyvet és gondolkodjatok, a kulcsszó: kulturális különbségek. Ilyen tanácsokkal az ügyfeleitek sincsenek kisegítve, sőt. (A bejegyzésekből nekem rengeteg alapvető információ hiányzik: mit csinálnak? termelnek/szolgáltatnak? Milyen a szervezeti struktúra? Mit akar Dénes elérni? Tényleg "csak" értékesítési nehézségeik vannak? Mekkora a cég? Milyen a szervezeti kultúra? Van-e informális vezető? Kicsoda? stb-stb-stb.) Ezek nélkül tényleg csak "időrabló".

üstökös1 2011.12.11. 13:21:46

Én is szeretnék tudni egy pár dolgot.... Milyen színű Dénes zoknija? Milyen hosszú Laura haja? És milyen képek vannak a tárgyaló falain? :)

Egyébként tetszik.

Piece 2011.12.11. 21:37:14

Időrabló, igen ez elmondható sok hasonló meetingre.Valóban csak az idő vész kárba? Mennyibe kerül a meetingen résztvevők ideje, gyógyszere a fejfájás miatt? Sok kérdés merülhet fel, de mielőtt a válaszokat keresnénk fontos megjegyeznem, a kulturális jellemzők sokat elárulnak. A hangosabbnak igaza van, a főnöknek nem lehet megmondani a véleményemet, könnyű más ötletét kritizálni, minek gondolkodjak, úgy sem kapok érte semmit, ne az ő ötlete valósuljon meg... Megoldás az van, sok tisztázó kérdés a témához, felkészültség, rend és egymás idejének a tisztelete...
süti beállítások módosítása