2012.01.16.
08:50

Írta: Calum

Ha határozottan irányítasz, sokkal gyorsabban éred el a célod!

 A múlt héten

 

Dénes megpróbálkozott a szavazással, de az eredményt igazságtalannak érezte. Érdemes  leíratni a szavazatokat és utána összegyűjteni a papírokat. Így igazságos lehet az eredmény, elkerülhető, hogy egyik vagy másik kolléga túlzottan befolyásolja a végeredményt.

Dénes hibája az volt, hogy nem moderálta a hozzászólásokat, aminek híján a munka hosszúvá és konfliktusokkal telivé válik.

Hogy mindez elkerülhető legyen: határozd meg a hozzászólások sorrendjét és állítsd le azokat, akik félbeszakítják a másikat.

Ilyenkor érdemes figyelmeztetni a fközbevágót és elmondani neki, hogy mikor kerül majd rá a sor.  Ha az érintett tudja, hogy szót fog kapni és azt is, hogy mikor, sokkal kevésbé követi el újra a hibát.

Teremtsd meg a felkészülés lehetőségét már az értekezlet előtt és adj felkészülési időt a helyszínen is! Így jóval lényegre törőbb hozzászólásokat kapsz és ezzel időt is megtakaríthatsz.

Határozd meg, hogy mennyi ideig tarthatnak a hozzászólások. Ha van mindenkire érvényes korlát, a résztvevők érdeke azt be is tartani.

 Ezen a héten

 

Dénes úgy döntött, hogy a múlt héten kiválasztott két ötletet ki is fogják dolgozni. Hat jelenlévő kollégáját két, három fős csoportra osztotta saját témaválasztásuk alapján, ő maga pedig a moderátori szerepet választotta.

Az egyik csoport annak kidolgozását kapta feladatul, hogy a Facebook hogyan használható fel új ügyfelek megszerzésében, a másik pedig azt, hogy a jelenlegi partnereknél mivel növelhető az árbevétel.

Dénes 30 percet adott a csoportoknak felkészüléshez, amely után majd prezentálják az eredményt.  A két kis társaság tagjai összeültek, hogy mindenki elmondhassa gondolatait és kialakítsák a megoldási javaslatokat. Dénes a biztonság kedvéért még egyszer rákérdezett, hogy mindenki jól értette-e a feladatot, ezután pedig hagyta őket dolgozni.

A 30 perc elteltével meglepődve tapasztalta, hogy mindkét csapat egy sor hasznos gondolatot és megoldást talált, sőt, még nagy kedvük is lett a kigondoltak megvalósításához. Közben semmi harc, vita, vagy konfliktus.Mitől lett most ennyire más az értekezlet?

Mitől lett most ennyire más az értekezlet?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idorablo-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr553553491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása