2012.01.06.
07:05

Írta: Calum

Mi kell ahhoz, hogy jó legyen a brainstorming? De mit ér, ha az eredményeken órákig vitatkozunk?

 A múlt hét 

Dénes megpróbálkozott a brain storminggal, de nem sikerült neki.

Akkor lesz sikeres a brain storming, ha a következő szabályokat betartod, mert ha nem, akkor csak időpocsékolás lesz. Néhány szabály:

- a kérdés legyen konkrét (ha felsorolással tudnak rá válaszolni, akkor valószínűleg konkrét)

- adj felkészülési időt, hogy az ötleteiket kigondolhassák (akár 1 perc is sokkal jobb ötleteket hozhat)

- egy kolléga egy körben csak egy ötletet mondjon (ez mindenkit aktívabbá tesz)

- kerüld el ne engedd az értékelést, a kritikát, és a magyarázatot (ezek csökkentik a kreativitást és megtörik a ritmust)

- gondoskodj róla, hogy kollégáid lássák a felírt ötleteket ez is fokozza a kreativitást és könnyebb lesz vele később dolgozni) 

Az eheti történet 

Fenti javaslatokat megfogadva a Dénes egy sor jó ötletet összegyújtott, és úgy döntött, hogy kiválasztja a csapattal ezek közül, melyik növeli majd a legjobban az értékesítést. Most, hogy van néhány jól használható ötlete a múlt hétről, azt gondolta, hogy szavazzanak. Felírja az ötleteket a flip chartra, és jelzi, hogy nem lenne fair főnökként szavaznia. A csapat úgy dönt, hogy a demokrácia sokkal jobb az eredménytelen vitánál, és elkezdenek gondolkodni.

Laura a leggyorsabb és a 3.sz. javaslatra szavaz, Dávid egyetért. Kata és Péter az 5.sz. javaslatot tartják jó megoldásnak. Dóra egy kis gondolkodás után gúnyos grimasszal Laurára néz, majd az 5.sz. javaslatra szavaz.

Laura dühösen, és a kezével hevesen hadonászva magyarázni kezd azokról az idiótákról, akik nem a Facebookot választották. Kata felveszi a kesztyűt, és Laurának tudomására hozza, hogy hová menjen a hülye Facebookjával. Dénes tanácstalanul figyeli az eseményeket
Most miért siklottak félre a dolgok? 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idorablo-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr573523400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása